5 teknikker der tager dine smartphone fotos op på næste niveau

Smartphone-fotografering er kommet langt siden tiden med grovkornede, lavopløselige billeder. Takket være fremskridt inden for kamerateknologi er det nu muligt at tage fantastiske billeder kun ved hjælp af en smartphone. Uanset om du er en professionel fotograf eller bare en, der elsker at fange minder, er her nogle teknikker, der kan hjælpe dig med at tage bedre smartphone-billeder.

  1. Læg vægt på belysning

Belysning er et af de vigtigste elementer i fotografering, og dette gælder lige så meget for smartphone-fotografering som for traditionel fotografering. Sørg for at være opmærksom på belysningen i dit miljø og juster indstillingerne derefter. Hvis du fotograferer i dårligt lys, så prøv at finde en lyskilde, der vil hjælpe dig med at få et bedre skud, eller juster dine kameraindstillinger for at kompensere for det manglende lys.

  1. Brug reglen om tredjedele

Reglen om tredjedele er en simpel, men effektiv teknik, der kan hjælpe dig med at tage bedre billeder. Ideen er at opdele billedet i 3 * 3 felter horisontalt og vertikalt og placere emnet langs en af disse linjer eller på krydset mellem to af dem. Dette kan hjælpe med at skabe et mere balanceret og æstetisk tiltalende billede.

  1. Kom tættere på

En af de største udfordringer ved smartphone-fotografering er at komme tæt på dit emne. Da smartphones ikke har udskiftelige objektiver, skal du så tæt på dit emne som muligt for at fange detaljerne, der gør et billede interessant. Prøv at fylde billedet med dit emne og undgå at tage billeder med for lang afstand mellem dig selv og dit motiv.

  1. Leg med perspektiver

At lege med perspektiv er en anden måde at tage interessante smartphone-billeder på. Prøv at tage billeder fra forskellige vinkler, såsom højt oppe, lavt på jorden eller fra siden. Dette kan hjælpe med at tilføje dybde og interesse til dine billeder og give dem et mere professionelt udseende.

  1. Brug apps til at redigere

Der er mange redigeringsapps tilgængelige til smartphones, der kan hjælpe dig med at tage dine billeder til et højere niveau. Disse apps giver dig mulighed for at justere lysstyrke, kontrast, mætning og andre elementer i dine billeder og hjælpe dig med at få mest muligt ud af din smartphones kamera.

Jeg bruger disse apps i forskellige sammenhænge til forskellige opgaver. Prøv dem af og se hvad fungerer for dig – for mig fungerer de virkelig godt.

ProCam 8 – Home (procamapp.com)

Camera+ Legacy on the App Store (apple.com)

Pixelmator for iOS

Pixelmator Photo

Afslutningsvis er dette kun nogle få af teknikkerne, du kan bruge til at tage bedre smartphone-billeder. Ved at fokusere på belysning, bruge reglen om tredjedele, komme tættere på dit motiv, eksperimentere med perspektiv og bruge redigeringsapps, vil du kunne tage virkeligt gode billeder, der vil gøre dine venner og familie misundelige.

Så kom i gang og begynd med at eksperimentere – i dag!

Tonny Skrevet af:

Opvokset i '80'erne, elsker gaming - retro & det nyeste AAA spil, jeg er far til en fantastisk søn, er kæmpe fan af naturen, af selvudvikling, at lytte til musik & spille mund harmonika plus mange andre ting. Og så er jeg ivrig smartphone fotograf & deler et udvalg af mine skud på Instagram. Foruden mine andre interesser streamer jeg fra tid til anden mine gameplays på både Twitch & YouTube. Jeg lever en fri- & åbensindet livsstil med min forlovede. Jeg tror ikke på at mennesker passer i kasser, men hvis jeg skal så identificerer jeg mig selv som Dominant, sadist, Stag & kinkster.

Vær den første til at kommentere på indlægget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.